Sportskarate suomessa

Seuran perustamisesta lähtien, pääpainopiste harjoittelussa oli kilpakarate, alkuun perinteisen karaten perustekniikalla. Hyvin nopeasti huomattiin, että perinteisen karaten opiskeluun kului liikaa aikaa ja tekniikat sekä niiden vaatimukset olivat jotain aivan muuta kuin mihin oli asetettu tavoitteet kilpailun, urheilullisuuden ja hyvän kunnon suhteen.

Lopullinen päätös siirtyä puhtaasti urheiluun kilpakaraten vaatimilla edellytyksillä syntyi syksyllä 2016, jolloin alettiin tutkia vaihtoehtoja yhteistyöhön muiden karateseurojen tai -maiden kanssa. Keväällä 2017 tehtiin päätös siirtyä Sportskarate-järjestöön, jolla on aktiivista toimintaa Tanskassa , Suomessa, Saksassa, Ukrainassa ja Islannissa.

Sportskaraten tehtävänä on tarjota kaikille jäsenilleen - harrastajat, lapset, nuoret, huippu-urheilijat - mahdollisuus omien tavoitteidensa saavuttamiseen.

Urheilu edellä mennään, kaikki saavat kilpailla, kaikista ei tule maailman tai Suomenkaan parhaita, mutta jokaiselle tulee hyvä kunto ja terveelliset elämän tavat.